Mircea Lucescu îl contrează pe Gică Hagi! Greşeala uriaşă făcută de antrenorul Farului. Nimeni nu a mai spus asta

Mircea Lucescu îl contrează pe Gică Hagi! Greşeala uriaşă făcută de antrenorul Farului. Nimeni nu a mai spus asta. Noul selecţioner a vorbit despre minisurile actualului tehnician al constănţenilor.

Mircea Lucescu nu s-a mai abţinut. I-a făcut o serie de reproşuri uluitoare lui Gică Hagi. Antrenorul Farului se va enerva grav.

Mircea Lucescu îl contrează pe Gică Hagi!

Cuvinte dure ale lui Mircea Lucescu. Gică Hagi s-a retras în 2001 şi a făcut pasul imediat pe banca tehnică. A început cu un eşec. A ratat calificarea cu România la Mondialul din 2002.

Lucescu i-a reproșat lui Hagi că nu l-a ascultat, conform podcastului Fain şi Simplu. A decis să treacă de pe gazon direct pe banca tehnică, deși i-a propus să mai stea măcar un an și jumătate alături de el. Mai mult, selecţionerul spune că Hagi ar trebui să nu mai vândă jucători, în cazul în care vrea să construiască o echipă cu adevărat puternică.

”Din oameni cu personalitate se formează lideri. Iar din lideri se formează antrenorii. Niciodată nu poate să devină unul antrenor care a fost doar un jucător instinctiv, cu un temperament vulcanic sau mai puțin vulcanic. Nu poate, dacă nu trece prin toate aceste etape. Sau poate să fie, dar dispare.

De aceea e foarte important ca cei care termină cu activitatea de jucător să înțeleagă că nu e de ajuns. Foarte mulți mari jucători au vrut să fie imediat antrenori. Nu au putut să o facă, pentru că e cu totul altă meserie. Și Gullit, și Van Basten, și Matthaus, și mulți alții. Și Gică (n.r. Hagi) a avut probleme la început, că a trecut direct.

El, dacă ar fi stat încă un an și jumătate lângă mine, să vadă diferența între jucător și antrenor… (n.r. I-ați spus asta?) El știe. La început, îmi aduc aminte că veneau, și el, și (n.r. Gabi) Balint, la emisiuni. Și o dată am urmărit o emisiune de televiziune în care ei au spus că nu e atât de important antrenorul. Că sunt importanți jucătorii.

Au mers pe ideea asta. Și după i-am atras atenția: ‘Acum că ai devenit antrenor, cum e?’. Și zice: ‘Da, cea mai grea meserie din lume, într-adevăr!’. Și ce face el… l-a ajutat foarte mult cultura asta fotbalistică, pentru că are o cultură fotbalistică excelentă. L-a ajutat mult simțul lui de a descoperi talente și a le face să crească.

Unde cred că nu a reușit e că nu a reușit să țină acești jucători 3-4 ani. A fost o problemă de business… Dacă ar fi reușit să îi țină, ar fi făcut o echipă care 4-5 putea să câștige campionatul. Asta e important. De ce echipele noastre nu sunt competitive? Că nu au un nucleu de jucători”, a declarat Lucescu.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed