Leonard Doroftei, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din carieră: ‘Plângeam noaptea’. Ce vrea să facă fostul campion în România

Leonard Doroftei a decis să revină în România după ce în 2019 a emigrat în Canada. Fostul campion are planuri mari și și-a propus să readucă boxul românesc la cel mai înalt nivel. A dat cărţile pe faţă despre planurile sale.

„Moșu” a vorbit și despre una dintre cele mai grele perioade din cariera sa și a dezvăluit cum a reușit să devină dublu medaliat olimpic și campion mondial la profesioniști

Leonard Doroftei: „Plângeam noapte. Nu știam ce să fac”

După cinci ani petrecuți în Canada, Doroftei a decis să revină în țara sa natală unde speră să atragă câți mai mulți copii și tineri spre sportul care l-a consacrat.

Fostul campion a dezvăluit care este cheia succesului. Nu a uitat însă niciodată momentele dificile prin care a trecut.

„Nu am știut să slăbesc. Nu că era greu, dar nu știam cum să fac. Mâncam o coajă de pâine…las că nu îngrașă că e o coajă. Mai puneam și o friptură prăjită în ulei…Doamne.

Plângeam noaptea, că nu reușeam să fac categoria. Eu mâncam pe sute de grame nu pe calorii pentru că nu știam. Și nu puteai să le dai jos într-o noapte.  

Când am ajuns în Canada, prima dată, eu m-am dus ca băiatul de la țară. Cu trening, cu fâș. Să alerg, să slăbesc. S-a uitat ăla la mine și s-a închinat. Mi-a dat bluza jos, și încă una, si treningul și tricoul. Apoi și fâșul și am rămas în pantalonul de trening. Eu ziceam, ce fac eu cu ăsta. În fiecare pauză apă, apă. După ce am făcut cântarul am văzut că am dat jos mai mult decât aici în România când eram fleașcă.  

Șansa mea, norocul meu a fost… chiar dacă am fost un luptător mic de înălțime, luptam cu ambele brațe. În plus, față de alții aveam viteză. Nu eram mai bun decât ei. Am și muncit mult. Am reușit pin ambiție. Nu trebuie să fi cel mai bun”, a povestit Doroftei la „UN PODCAST LA ALT NIVEL”.

Fostul campion mondial și-a făcut acum planurile. După ce i-a antrenat pe canadieni își dorește să deschidă o sală și în România. Cel mai mare vis este ca un sportiv antrenat de el să câștige aurul olimpic.

„Sunt antrenori buni care își fac treaba. Dar trebuie o schimbare. Eu îmi fac o școală mică. Merg pe comercial. Și încep de aici. Dacă sunt capabil, o iau pas cu pas. Apoi o să încerc să antrenez și pentu performanță. Eu nu vreau să dau lecții nimănui. Vreau să încerc să-mi fac treaba”, a mai spus Moșu.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed