Gică Hagi şi-a îndeplinit visul! Antrenorul celor de la Farul are monument. Ceruse acest lucru din 1998

Gică Hagi şi-a îndeplinit visul! Antrenorul celor de la Farul are monument. Ceruse acest lucru din 1998. Fostul căpitan al Generaţiei de Aur a avut parte de o surpriză extrem de plăcută.

Gică Hagi şi Generaţia de aur au monument. Acesta a fost dezvelit lângă Arena Naţională. Mai mulţi componenţi ai Generaţiei de Aur au fost prezenţi la eveniment.

Gică Hagi şi-a îndeplinit visul!

Monumentul se află la rondul de la Maior Coravu, în imediata apropiere a Arenei Naţionale. „La peste 30 de ani de la meciul legendar al României cu Argentina, dăruim Generaţiei de Aur un Monument, simbol al performanţei trecute, dar şi o mărturie pentru victoriile încă nescrise”, au transmis organizatorii evenimentului.

Gică Hagi, Florin Răducioiu, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu şi alţi componenţi ai Generaţiei de Aur au fost prezenţi la eveniment.

Generaţia de Aur a ajuns până în sferturile World Cup 1994. Atunci, tricolorii au pierdut în faţa Suediei, la lovituri de departajare. Am fost foarte aproape de o semifinală de vis cu Brazilia. În minutul 114, România conducea cu 2-1. Kennet Andersson a egalat cu o lovitură de cap în minutul 115, după o ieşire greşită a lui Florin Prunea.

La loviturile de departajare, au ratat Dan Petrescu şi Miodrag Belodedici. Pentru suedezi a ratat numai Hakan Mild. Apoi, Generaţia de Aur a ajuns până în optimile Campionatului Mondial 1998, din Franţa, şi în sferturile EURO 2000. În optimile Mondialului din Franţa, naţionala a fost învinsă de Croaţia, în timp ce la Europeanul din 2000 naţionala a fost eliminată de Italia.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed