S-a aflat adevărul despre Mircea Lucescu! Gică Popescu rupe tăcerea. Dezvăluiri despre noul selecţioner

Fostul internațional Gică Popescu, a dezvăluit unul dintre secretele noului selecționer, Mircea Lucescu. Jucătorul a fost elevul său în perioada în care evolua în Turcia, la Galatasaray și știe care sunt secretele acestuia din punct de vedere al meseriei.

În cariera sa impresionantă ca antrenor, Mircea Lucescu a pregătit-o și pe Galatasaray, echipă din prima ligă a Turciei. În acea perioada, Gică Popescu a fost elevul său și a dezvăluit că tehnicianul se ocupa inclusiv de pregătirea fizică a jucătorilor.

S-a aflat adevărul despre Mircea Lucescu!

Debutul lui Lucescu în al doilea mandat pe banca României a fost unul perfect. Tricolorii s-au impus cu 3-0 în fața reprezentantei Kosovo, în cea mai grea deplasare din Liga Naţiunilor. Fostul internațional, Gică Popescu, este de părere că datorită calităților și experienței actualului selecționer, jocul naţionalei se va îmbunătăţi.

Gică Popescu a dezvăluit că, în perioada în care antrenat de Lucescu la Galatasaray, ”Il Luce” s-a ocupat inclusiv de pregătirea fizică a jucătorilor.

„Pentru Mircea Lucescu, echipa naţională a reprezentat foarte mult de-a lungul carierei. Ştiu că din discuţiile pe care le-am avut cu Mircea Lucescu şi când eram la Galatasaray vorbea cu patos despre echipa naţională. Dânsul a fost antrenorul care a schimbat din obiceiurile de la echipa naţională.

A fost primul antrenor care a scos echipa naţională din ţară. Înainte aveam o percepţie în care credeam că cei de afară sunt mai buni decât noi. Dânsul a încercat să scoată din mintea noastră acest complex de inferioritate. Prin faptul că a dus echipa naţională în străinătate. El a fost întotdeauna un vizionar. Un antrenor care a fost preocupat să evolueze, preocupat să înveţe, să evolueze. De aceea a făcut şi rezultatele pe care le-a făcut de-a lungul carierei.

Este un antrenor complex. În perioada cât am jucat la Galatasaray, nu am avut preparator fizic şi toată pregătirea fizică o făcea dânsul. Pot să spun că în toată cariera mea, am jucat afară 13 ani, nu m-am simţit niciodată atât de bine cum m-am simţit sub comanda lui Mircea Lucescu fără să avem preparator fizic. Toată pregătirea fizică o făcea dânsul. Asta înseamnă că a studiat foarte mult, că era foarte pregătit, ştia ce să facă la antrenamente„, a spus Gică Popescu, conform as.ro.

Lucescu a revenit pe banca tehnică a echipe naționale, după o pauză de 38 de ani.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed