Simona Halep, implicată în scandalul momentului! Roger Federer intervine în forţă. Greşeala uriaşă care s-a comis

Simona Halep, implicată în scandalul momentului! Roger Federer intervine în forţă. Greşeala uriaşă care s-a comis. Fostul lider mondial ATP intervine în scandalul de dopaj care a zguduit tenisul. Elveţianul e deranjat de judecata diferită a cazurilor.

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv la controlul antidoping de două ori. Chiar şi aşa, nu a fost suspendat deloc. Verdictul din cazul italianului diferă faţă de ce i s-a întâmplat Simonei Halep.

Simona Halep, implicată în scandalul momentului!

Dacă italianul nu a fost suspendat nicio zi, Simona Halep a fost interzisă aproape doi ani până şi-a dovedit nevinovăţia. Nu a fost suspendat, pentru că tribunalul care a judecat cazul a ajuns la concluzia că italianul a fost contaminat, fără voia lui, prin intermediul unei creme.

Roger Federer a avut o singură întrebare în legătură cu acest caz. De ce Sinner a mai putut să joace în contextul în care verdictul nu era clar. „Este un aspect pe care nu ni-l dorim niciodată în sportul nostru. Este o situație dificilă. Practic este coșmarul oricărui sportiv să fie acuzat de dopaj.

În fiecare dimineață, imediat după ce te trezești, știi că s-ar putea să fie cineva la ușă care să te testeze. Te afectează implicit ca sportiv profesionist”, a declarat Federer, potrivit today.com.

Jannik Sinner a fost prins dopat, pe 10 și 18 martie, cu o substanță interzisă, pe care susține că a consumat-o din greșeală. Un tribunal independent a acceptat că sportivul a greșit și nu l-a sancționat.

Tribunalul a considerat că Sinner nu e vinovat. Totuşi, i-a retras banii și punctele câștigate la Indian Wells. Din martie până în august, în timpul anchetei, liderul mondial a putut participa la turnee, nefiind suspendat. „Înțeleg frustrarea sportivilor care se întreabă dacă a primit un tratament asemănător cu restul jucătorilor și cred că tocmai acesta este punctul de plecare. Suntem cu toții convinși că Jannik nu a făcut nimic cu intenție, dar de ce a reușit să joace înainte de verdict, aceasta este adevărata întrebare la care el trebuie să răspundă”, a adăugat Federer, conform sursei citate.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed