Tragedia momentului în sport! S-a stins din viaţă fostul selecţioner al României. A avut o carieră uriaşă

Tragedia momentului în sport! S-a stins din viaţă fostul selecţioner al României. A avut o carieră uriaşă. Anunţul trist al decesului a surprins, dar şi şocat toată lumea handbalului din România.

Tragedia momentului în lumea sportului. S-a stins din viaţă tehnicianul spaniol „Manolo” Manuel Montoya Fernandez. Acesta avea 64 de ani.

Tragedia momentului în sport!

Tragedie cumplită în sport. Fostul antrenor iberic a fost şi selecţioner al echipei naţionale de handbal masculin a României. „Manolo” a încetat din viaţă la vârsta de 64 de ani, a anunţat Federaţia Română de Handbal, pe site-ul său oficial.

Montoya a antrenat naţionala României în perioada 2018-2019. Doctor în Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea din Barcelona, Montoya şi-a început cariera de antrenor la clubul BM Granollers (1992-1997, 2002-2008). A reuşit să câştige cu această echipă de două ori Cupa EHF (1995, 1996) şi Cupa Spaniei (1994).

Ulterior, a fost secund la naţionala Spaniei, cu care a câştigat bronzul la CM 2011 şi aurul la CM 2013. A fost secund al naţionalei Qatarului, medaliată cu argint la CM 2015 şi clasată pe locul 8 la JO 2016. A mai pregătit naţionala Iranului. Experienţa sa a cuprins atât roluri de antrenor principal, cât şi de antrenor secund.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed