Alexandru Chipciu nu s-a mai abţinut! Ce i-a transmis lui Mircea Lucescu. Tocmai a fost convocat la echipa naţională

Alexandru Chipciu, căpitanul celor de la U Cluj, a fost convocat la echipa națională, după cinci ani de absență! A primit, în decursul zilei de astăzi, conformarea oficială din partea noului selecționer al României.

Mircea Lucescu se va baza pe serviciile lui Alexandru Chipciu pentru partidele României cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie), din Liga Națiunilor.

Alexandru Chipciu nu s-a mai abţinut!

Fundașul a evoluat, ultima dată, în tricoul naționalei, în septembrie 2019, 1-0 cu Malta la Ploiești, în preliminariile EURO 2020.

Chipciu a dezvăluit cum a primit vestea convocării.

„Chiar acum, recunosc, sunt emoționat. Am aceste trăiri și pentru că am fost de multe ori aproape de acest moment, în ultimii ani, dar nu s-a concretizat nimic. Când am aflat că devine realitate de data asta, de la domnul Sabău, nici n-am spus cuiva! Am păstrat doar pentru mine, câteva ore, apoi am spus și celor foarte apropiați, dar doar lor!”

Dacă la convocările la echipa națională de până acum poate eram mai egoist, azi pot să văd mai mult întregul. Vreau să câștigăm ambele meciuri, și în Kosovo, și acasă cu Lituania, și să pot fi de ajutor fotbaliștilor mai tineri. Prin experiența mea. Acum mi se pare că e mai mult despre echipa națională, decât despre mine!”, a spus Chipciu, la prosport.ro.

Lotul României pentru meciurile cu Kosovo și Lituania din Liga Națiunilor:

Portari: Florin Niță (Damac), Horațiu Moldovan (Sassuolo), Ștefan Târnovanu (FCSB);

Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristian Manea (Rapid), Radu Drăgușin (Tottenham), Virgil Ghiță (Cracovia), Andrei Burcă (Banyias), Iulian Cristea (U Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Alexandru Chipciu (U Cluj);

Mijlocași: Mihai Lixandru (FCSB), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Nicolae Stanciu (Damac), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (Parma), Ianis Hagi (Rangers), Deian Sorescu (Gaziantep FK), Valentin Mihăilă (Parma), Florinel Coman (Al Gharafa), Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova);

Atacanți: George Pușcaș (Bodrumspor), Denis Drăguș (Trabzonspor), Denis Alibec (Farul Constanța).

Programul naționalei României în Liga Națiunilor:

Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45
Kosovo – România

Luni, 9 septembrie 2024, 21:45
România – Lituania/Gibraltar

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45
Cipru – România

Marți, 15 octombrie 2024, 21:45
Lituania/Gibraltar – România

Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45
România – Kosovo

Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45
România – Cipru.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed