Bombă în Formula 1! Rivalul lui Max Verstappen, descalificat. Grila de start din Olanda a fost modificată

Bombă în Formula 1! Rivalul lui Max Verstappen, descalificat. Grila de start din Olanda a fost modificată. Asta după ce maşina unei echipe istorice a fost găsită cu nereguli după calificări.

Rivalul lui Max Verstappen a comis-o grav. Este vorba despre pilotul celor de la Williams, Alex Albon.

Bombă în Formula 1!

Rivalul lui Max Verstappen a fost descalificat, după calificările Marelui Premiu al Olandei. Albon va lua startul în cursă din spatele grilei. Lando Norris va pleca din pole-position, iar de pe locul secund va pleca Max Verstappen.

Alex Albon a obţinut un rezultat uriaş în calificările de la Zandvoort. Pilotul Williams s-a clasat pe locul opt iniţial, însă a fost descalificat în spatele grilei. Comisarii au luat această decizie, după ce au constatat că podeaua monopostului Williams este ilegală, conform formula1.com. Maşina lui Alex Albon a primit îmbunătăţiri masive, pe perioada vacanţei de vară. Asta din cauza rezultatelor slabe din prima parte a sezonului.

Echipa britanică vrea să urce în clasament şi au îmbunătăţit monoposturile cu un nou difuzor, noi admisii laterale şi centrale de aer şi o nouă podea, printre altele. Oficialii FIA nu au fost însă de acord cu schimbările de la podeaua maşinii lui Alex Albon. După investigaţii amănunţite, au decis să-l descalifice pe Alex Albon.

„Podeaua maşinii cu numărul 23 se afla în afara volumului regulamentar menţionat în Regulamentul tehnic din Formula 1. Echipa nu a contestat calibrarea sistemului de măsurare, dar a declarat că propriile lor măsurători au adus rezultate diferite.

Stewarzii au stabilit că rezultatul măsurătorilor efectuate cu sistemul FIA este cel relevant şi a fost respectat procesul corespunzător prevăzut de regulament. Prin urmare, se aplică sancţiunea standard pentru o astfel de încălcare”, a fost anunţul oficialilor.

Coechipierul lui Alex Albon, Logan Sargeant, nu a luat parte în calificări. Monopostul său a luat foc pe circuit, în a treia sesiune de antrenamente de la Zandvoort. După descalificarea lui Alex Albon, de pe locul opt în cursă va pleca Lance Stroll. Acesta va fi urmat de Pierre Gasly. Carlos Sainz va pleca de pe 10, iar Lewis Hamilton se va afla în spatele său.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed