Scandal uriaş în tenis! Jucătorii se revoltă după ultima decizie. Jannik Sinner a scăpat de suspendare chiar dacă a fost prins dopat

Revoltă uriașă după ce Jannik Sinner a scăpat de suspendarea de dopaj. Jucători și personalități din lumea tenisului nu s-au abținut și au comentat drastic decizia luată de ITIA.

Jannik Sinner a fost testat pozitiv, de două ori, cu o cantitate scăzută de clostebol, substanță care este pe lista interzisă, făcând parte din clasa agenților anabolizanți.

Scandal uriaş în tenis! Jucătorii se revoltă după ultima decizie

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu 5 luni, însă a fost exonerat abia acum, fapt care a revoltat lumea tenisului.

După 5 luni, în care nu s-a aflat nimic, ITIA a anunțat, marți, că Sinner a fost judecat și găsit nevinovat. Acesta va putea să participe în continuare la turneuri, însă i-au fost retrase punctele câștigate la Indian Wells și premiul în valoare de 300.000 de euro.

După reacția avută de Nick Kyrgios, francezul Lucas Pouille, canadianul Denis Shapovalov, britanicul Liam Broady, antrenorul francezului Corentin Moutet, dar și mulți alți, au reacționat dur la cele întâmplate.

„Doar imaginile celor mai buni jucători contează

„Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a postat pe X francezul Lucas Pouille, fost număr 10 mondial şi semifinalist de Grand Slam, notează news.ro.

„Nu-mi pot imagina cum se simt acum toţi ceilalţi jucători interzişi pentru substanţe. Reguli diferite pentru jucători diferiţi”, a scris și Denis Shapovalov.

„Indiferent dacă Sinner se dopează sau nu. Nu este corect. Mulţi jucători trec prin acelaşi lucru şi trebuie să aştepte luni, chiar ANI, pentru ca nevinovăţia lor să fie declarată. Nu este o imagine bună”, au fost cuvintele scrise de britanicul Liam Broady.

„Hei, ATP, WTA, ITF, tot ce cerem (jucători, antrenori) este egalitate şi transparenţă. Nimic mai mult, nimic mai puţin”, a scris Petar Popovic, actualul antrenor al francezului Corentin Moutet.

Tara Moore, o jucătoare britanică care a depistată pozitiv cu metaboliţi de nandrolon în aprilie 2022 şi care a fost suspendată timp de 18 luni înainte de a fi exonerată de un tribunal independent în decembrie 2023, a fost și ea foarte revoltată.

„Presupun că doar imaginile celor mai buni jucători contează. Presupun că doar opinia tribunalului independent cu privire la cei mai buni jucători este considerată solidă şi corectă. Cu toate acestea, ei le pun la îndoială în cazul meu. Nu are niciun sens”, a scris ea pe X.

„Ar trebui să fii suspendat pentru 2 ani”

„Ridicol – fie că a fost accidental sau planificat. Ai fost testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroizi) … ar trebui să fii suspendat pentru 2 ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită. Crema de masaj…. Mda, mişto”, a scris australianul Nick Kyrgios, potrivit sursei menționate mai sus.

„Performanţele sale NU au fost îmbunătăţite, cantitatea de substanţă este minimă, nu ar îmbunătăţi nici măcar peformanţa unui animăluţ. Putem vorbi dacă decizia este corectă sau nu uitându-ne la sentinţele anterioare, dar din punct de vedere ştiinţific nu putem avea nicio îndoială cu privire la modificarea performanţelor”, a scris un utilizator.

La care Kyrgios a ripostat.„Atunci de ce au luat bani de premii şi puncte de la Indian Wells? Deci el a făcut ceva greşit sau nu? Pentru că ei au spus că a picat două teste”.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed