Unde sunt spartanii de altădată? Dinamo, ce chin și jale cu Spartac, în primul meci din istorie jucat în liga secundă

Cățeluși cărora abia le-au dat colții de lapte. Cam așa au părut elevii lui Ovidiu Burcă în primul meci din istoria lui Dinamo jucat în liga secundă.

S-au alintat în prima parte, s-au jucat, pe rând, ba De Moura, Ahmed Bani sau Buhăescu, însă singurul norocos a fost Bordușanu.

În minutul 25, fotbalistul lui Dinamo a reușit să înscrie primul gol al ”câinilor” în cel de-al doilea eșalon, după o gafă în lanț în defensiva adversă. Bordușanu a driblat portarul și a trimis în poarta goală.

E drept,că și pentru Progresul Spartac – echipă ai cărui tineri jucători muncesc în timpul liber, distribuind mâncare – meciul cu ”spartanii” de altădată a fost tot primul în liga a doua. Și și-au încercat și ei norocul, ajungând de vreo două ori în preajma porții lui Oncescu, cel mai periculos fiind Tudorache.

În repriza a doua, căldura a moleșit pe toată lumea, de la fotbaliști la arbitrii. Și doar câteva șuturi la distanță au fost de consemnat. Care n-au mai schimbat nimic pe tabelă care a încremenit la O-1 pentru Dinamo.

Și a mai fost de trecut pe răboj și faptul că Amzăr va intra și el în istoria pe care nici cel mai critic fan dinamovist n-o prevedea în urmă cu ceva timp. Amzăr a luat două cartonașe galbene într-un sfert de oră și a fost eliminat. A fost eliminat și Matei de la Progresul, direct, în ultimul minut de joc, după ce a scuipat un adversar.

Și, da, ar fi nedrept să nu fie notată următoarea frază. Că, din cei 2.000 de spectatori care au venit la Clinceni, galeria dinamovistă a cântat din minutul zero, până-n prelungiri și dincolo de ele.

Progresul Spartac: M. Ciontoș – M. Șandru, N. Leafu, E. Radu, D. Parfeon – E. Lixandru, A. Grigore – L. Boiangiu, A. Dițu, L. Florică – I. Tudorache
Rezerve: V. Mărgărit, M. Dumitru, G. Petcu, A. Purice, N. Tong, V. Alexandrescu. M. Andrei, I. Costea, U. Bardot
Antrenor: Andrei Erimia

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Țone, Amzăr – Dudea (c), N. Roșu – Bordușanu, Bani, V. Lazăr – Buhăescu
Rezerve: Fara, I. Roșu, Crețu, Ionescu, Cune, Bobea, Dragomir, Buleică, Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed