Doliu în lumea filmului. Alain Delon a murit la 88 de ani. Marele actor francez a adorat boxul și Formula 1

Doliu în lumea filmului. Alain Delon a murit la 88 de ani. Tristul anunț a fost făcut duminică dimineaţă de cei trei copii ai săi, într-un comunicat comun. Actorul fusese diagnosticat cu limfom şi suferise un AVC în 2019.

Monstru sacru al cinematografiei franceze a fost pasionat de sport. A îndrăgit mai ales boxul și Formula 1.

Doliu în lumea filmului. Alain Delon a murit la 88 de ani

Alain Delon, monstru sacru al cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani.

”Alain Fabien, Anouchka, Anthony, precum şi Loubo (câinele său), anunţă cu imensă tristeţe moartea tatălui lor. S-a stins în pace în locuinţa din Douchy, înconjurat de cei trei copii şi de apropiaţi 

 Actorul din ‘Plein soleil’ şi din ‘Samourai’ merge să se întâlnească cu (Fecioara) Maria printre stelele care îi erau atât de dragi inimii sale. Familia vă roagă să-i respectaţi intimitatea în acest moment de doliu extrem de dureros”, se arată în comunicatul remis de cei trei copii ai săi.

După 1990, actorul francez a avut foarte puține roluri. A fost însă în centrul atenției după ce în 2023 când cei trei copii ai săi au depus plângere împotriva lui Hiromi Rollin, prezentată câteodată drept partenera actorului. Au acuzat-o că profită de starea de vulnerabilitate a tatălui lor. Acum, averea sa de 300.000.000 de euro le va reveni acestora, dar nu în părți egale.

În 2019, Alain Delon a revenit pe covorul roşu de la Cannes unde a primit un Palme d’or onorific.

”Este puţin un omagiu postum, dar primit în timpul vieţii”, a spus atunci actorul.

Delon a jucat în peste 80 de filme pintre care: În plin soare (1960), Rocco și frații săi (1960), Eclipsa (1962), Ghepardul (1963), Samuraiul (1967), Piscina (1969), Cercul roșu (1970), Polițistul (1972) Monsieur Klein (1976), Laleaua neagră sau Borsalino.

Pasionat de box și Formula 1

Marele actor francez a adorat boxul. Acesta dezvăluia că s-a antrenat din greu pentru filmul „Rocco și frații săi” (1960).

 „Sportul, le-am practicat pe toate, de profesie. Dar în viață, nu am timp… Am atât de multă bătaie de cap încât îmi mai rămâne foarte puțin timp să fac altceva”, declara, în 2010, într-un interviu pentru L’Express.

 „Am această conștiință profesională. Mi-am spus că pentru a arăta ca un boxer adevărat, trebuie să mă antrenez. De aceea sunt aici în fiecare dimineață, două ore, trei ore, nu mai beau, nu fumez, absolut nimic”, declara Delon în urmă cu mai mulți ani.

În anii ’60 Alain Delon mergea la meciui de box, iar mai târziu a și organizat o gală.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed