Novak Djokovic, baie de mulțime la Belgrad. Fanii s-au înghesuit să-și întâmpine campionul. Ce va face sârbul cu premiul primit / Video

Novak Djokovic, baie de mulțime la Belgrad. Fanii s-au înghesuit să-și întâmpine campionul. Fostul lider mondial a câștigat aurul olimpic la Paris, după ce l-a învins în finală pe Carlos Alcaraz, scor 7-6 (7-3) 7-6 (7-2).

Nole a revenit în Serbia alături de ceilalți medaliați ai țării sale. Sportivii au fost întâmpinați de președintele Aleksandar Vucic. Apoi, de la balconul Palatului prezidențial, s-au adresat fanilor.

Novak Djokovic, baie de mulțime la Belgrad

Novak Djokovic a avut parte de o primire triumfală. Câştigătorul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris, s-a întors luni seară la Belgrad, alături de ceilalţi medaliaţi ai ţării sale. Peste 70 000 de fani s-au adunat pentru a-i întâmpina pe sportivi.

„Aurul mult aşteptat. Am ajuns la aceste Jocuri Olimpice fără un trofeu, eram accidentat. Multă lume a pus la îndoială calitatea tenisului meu. Puţini oameni mă vedeau favorit, dar eu credeam în secret în asta”, a spus jucătorul de 37 de ani.

Un muzeu în onoarea lui Djokovic urmează să fie deschis în Belrgad în viitorul apropiat.

„Ştiam că ar putea fi ultima mea şansă de a câştiga aurul. A fost unul dintre cele mai bune turnee ale mele, nu am pierdut niciun set. Am simțit sprijinul publicului. A fost acum sau niciodată. Fără nicio falsă modestie, aceasta este cea mai mare realizare sportivă a mea şi port cu mândrie această medalie de aur pentru Serbia”, a mai spus fostul lider mondial.

Serbia a obţinut cinci medalii la Paris. Trei de aur (10m pistol echipe mixte, polo pe apă masculin şi tenis). Una de argint (Aleksandra Perisic) şi una de bronz (baschet masculin).

Ce va face Nole cu banii primiți de la statul sârb

Jucătorul de tenis va fi recompensat cu 200.000 de euro de statul sârb. În plus, va primi și o ”pensie națională”, de 2.100 de euro lunar pentru tot restul vieții.

Fostul lider mondial a anunțat că banii vor merge spre fundația care îi poată numele și care ajută copii defavorizați.

Până în prezent, Novak Djokovic a acumulat câștiguri din tenis în valoare de peste 180 de milioane de euro.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed