Nadia Comăneci, intervenţie în scandalul momentului! Ce spune după ce Ana Bărbosu a fost deposedată de medalie.+ Sabrina Voinea, în lacrimi după finala de la sol

Nadia Comăneci a intervenit în scandalul momentului. Zeița de la Montreal a explicat ce s-a întâmplat cu româncele în finala de la sol.

Ana Bărbosu a fost deposedată de medalia de bronz după ce contestația americancei Jordan Chiles a fost acceptată. Sabrina Maneca Voinea a contestat și ea nota, da nimic nu s-a schimbat, astfel a terminat pe locul 5. Gimnasta nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Nadia Comăneci, intervenţie în scandalul momentului

Nadia Comăneci a mers să vorbească cu șefa arbitrelor pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu gimnastele din România în finala de la sol.

Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au ratat dramatic o medalie. S-au clasat pe locul 4, respectiv 5.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată inițial cu 13.700 dar antrenorii au depus contestație. Nota nu s-a modificat. Ana Maria Bărbosu a primit 13.700 și a fost pe podium pentru câteva minute, dar americanii au făcut contestație la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

”La americancă a contat nota de la dificultate. Dar nu poţi să faci contestaţie la nota de execuţie. Asta este regula Vă spun ce s-a întâmplat. Am fost la arbitra şefă ca să înţeleg de ce i s-a făcut această deducţie de 0,1 Sabrinei Voinea.

Au zis că au o fotografie cu o bucăţică mică a călcâiului ei, care a ieşit un pic afară din linie, ceea ce eu nu am văzut. Dar au revăzut fotografia şi am înţeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut din şase dificultate, astăzi i-au dat din 5,9. Am făcut asta ca să înţeleg, pentru că ştiam că toată lumea vine să mă întrebe.

Dar vreau să spun că sunt mândră de aceste fete care au concurat fabulos şi exerciţiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper că toată lumea acasă s-a bucurat să vadă această finală şi sper ca aceşti copii vor continua şi vor motiva generaţia de astăzi”, a spus Nadia Comăneci.

Sabrina Voinea nu și-a putut stăpâni lacrimile

Gimnasta a apărut la interviuri cu ochii în lacrimi.

„După cum aţi văzut, la bârnă am mers puţin mai slab, dar după aia m-am adunat foarte bine la sol, mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieşit liniile acrobatice, mi-a ieşit artistica. A fost cel mai bun sol, a fost mai bun ca la Europene şi ca la Mondialele de anul trecut.

Dar nici nu ştiu exact să vă spun ce s-a întâmplat. Da, mă simt nedreptăţită, pentru că ştiam că meritam o notă mult mai mare. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia, şi americanca a contestat şi ei i-a mărit nota.

Şi am făcut exerciţiul cât am putut eu de bine, nu am ieşit afară din covor. Nu ştiu să vă spun, de ce nu s-a modificat. Eu nu am auzit nimic să-mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo. Eu ştiu foarte bine cum am făcut solul, ştiu foarte bine că nu am ieşit afară din covor, ştiu că liniile acrobatice mi-au ieşit destul de bine, artistica am făcut-o destul de bine…”, a spus gimnasta română.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed