Scandal uriaș la Jocurile Olimpice 2024! Ana Maria Bărbosu, deposedată de medalie. Contestația americanilor, acceptată

Scandal uriaș la Jocurile Olimpice 2024. Ana Maria Bărbosu a rămas fără medalia de bronz după ce contestația americanilor a fost acceptată.

Românca a primit nota 13.700, iar inițial a fost pe locul 3 în finala la sol. Jordan Chiles a contestat însă și în final a fost notată cu 13.776.

Scandal uriaș la Jocurile Olimpice 2024! Ana Maria Bărbosu, deposedată de medalie

Echipa României de Gimnastică a revenit în elita sporului mondial după o lungă așteptare. Ana Bărbosu a avut medalia de bronz pentru câteva minute, dar lucrurile s-au schimbat chiar în momentul în care se monta podiumul.

Românca a avut un exercițiu curat, a călcat însă o dată în afara covorului, fiind penalizată. Nota sa a fost 13.700. Americanca Jordan Chiles a contestat nota și a primit o sutime în plus. A obținut astfel 13.776 și medalia de bronz.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată inițial cu 13.700 pentru exercițiul de la sol, dar antrenorii au depus contestație. Nu s-a modificat nota, astfel a încheiat pe locul 5.

Medalia de aur a revenit gimnastei Rebeca Andrade (Brazilia, 14.166), urmată de Simone Biles (SUA, 14.133).

Tot luni, la bârnă, Sabrina Maneca Voinea a fost pe locul 8, după ce a căzut de două ori de pe aparat.

Finala de la sol a fost ultima la feminin de la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa României a revenit în finală după 12 ani şi s-a clasat pe locul 7.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed