Rivalul lui David Popovici rescrie istoria! Reușită fabuloasă a lui Pan Zhanle la Jocurile Olimpice 2024. Nu s-a mai întâmplat niciodată așa ceva

Pan Zhanle continuă să-i uimească pe toți la Jocurile Olimpice 2024. Chinezul care l-a învins pe David Popovici a devenit primul sportiv din lume care înoată 100 de metri în mai puțin de 46 de secunde.

La proba de ștafetă 4 ori 100 de metri mixt, Zhanle a înotat 100 de metri, în stilul liber, în 45 de secunde și 52 de sutimi. China a învins SUA după 64 de ani.

Pan Zhanle a reușit ceva incredibil

Fostul adversar al lui David Popovici i-a surprins, din nou pe toți. Pan Zhanle (20 de ani) este primul înotător din lume care a reușit să termine 100 de metri în mai puțin de 46 de secunde. La proba de ștafetă 4 ori 100 de metri mixt, Pan Zhanle a înotat în stilul liber, în 45 de secunde și 52 de sutimi. 

Astfel, China a câștigat aurul olimpic cu un timp de 3:27.46, o performanță fantastică. Pe locul secund, a fost SUA, în timp ce podiumul a fost completat de Franța.

Este pentru prima dată în istorie când SUA nu câștigă această probă la Jocurile Olimpice.

Rezultatul nu va fi omologat ca un record. Potrivit regulamentului, rezultatul se ia în considerare doar dacă sportivul intră primul în bazin. Și dacă ștafeta nu este mixtă.

Pan Zhanle este și campion olimpic la 100 metri liber. A terminat cursa cu timpul de 46,40 (record mondial). David Popovici a câștigat medalia de bronz la această probă, după aurul de la 200 metri liber.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed