Bianca Ghelber, în cursa pentru o medalie la Jocurile Olimpice 2024. S-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului. Când au câștigat atleții români ultima medalie

Bianca Ghelber, în cursa pentru o medalie la Jocurile Olimpice 2024. Sportiva s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului. Finala este programată pe 6 august, de la ora 20:57.

Românca participă la pentru a 4-a oară la Jocurile Olimpice, după 2008, 2012 și 2020, ea a reușit cea mai bună clasare la Tokyo, locul 6.

Bianca Ghelber, în cursa pentru o medalie la Jocurile Olimpice 2024

Bianca Florentina Ghelber s-a calificat în finala probei feminine de aruncare a ciocanului, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu a 11-a performanţă. Românca a evoluat în Grupa A a calificărilor, pe care a încheiat-o pe cinci, cu 71,42 metri.

În finală s-au calificat aruncătoarele care au îndeplinit standardul olimpic (73 metri) sau cu cele mai bune 12 aruncări. Cea mai bună performanţă a reuşit-o finlandeza Krista Tervo, cu 74,79 m.

Ghelber (34 ani) participă la a patra sa ediţie a Jocurilor Olimpice. A fost prezentă la Tokyo und a obținut un loc 6. La JO de la Londra (2012) a fost a 17-a, iar la JO 2008 nu a trecut de calificări.

Tot duminică, Stella Rutto a ratat calificarea în finală la 3.000 metri obstacole (locul 8 în seria 3 şi 31 la general, 9:31.23 minute).

Rezultatele de până acum ale atleţilor români la JO de la Paris

Andreea Elena Taloş – locul 10 în finală la triplusalt, Diana Ion – locul 13 triplusalt, Daniela Stanciu – locul 19, săritura în înălţime, Rareş Toader – locul 18, aruncarea greutăţii.

La triplusalt, dar şi la lungime, a fost calificată şi Florentina Iuşco. Aceasta a fost suspendată însă de TAS după ce a fost depistată pozitiv la furosemid.

România nu a mai câştigat o medalie olimpică la atletism din 2008, de la Beijing, când Constantina Diţă cucerea aurul la maraton.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed