David Popovici are Franţa la picioare! Specialiştii au dat verdictul. Nu le-a dat nicio şansă adversarilor

David Popovici are Franţa la picioare! Specialiştii au dat verdictul. Nu le-a dat nicio şansă adversarilor. Campionul român tocmai a pus mâna pe prima medalie de aur din cariera sa, după o cursă nebună.

David Popovici este noul campion olimpic la proba de 200 de metri liber, după ce a câștigat finala de la Jocurile Olimpice 2024.

David Popovici are Franţa la picioare!

David Popovici a terminat cursa de la Paris cu un timp de 1:44:72. A fost doar la două sutimi în faţa englezulului Richards. Americanul Luke Hobson a obținut medalia de bronz cu un timp de 1:44:79.

La scurt timp după succesul din bazinul parizian, francezii au făcut o reverenţă pentru sportivul nostru. ”Popovici, aurul unui copil-minune”, spun cei de la L’Equipe. Sursa citată nu s-a oprit aici. A recunoscut că în ultimele luni au fost îndoieli față de viitorul său.

„Înotătorul român David Popovici, în vârstă de 19 ani, a cucerit prima medalie olimpică din tânăra sa carieră la 200 m liber. Și a fost aur, el dominându-i pe britanicul Matthew Richards și pe americanul Luke Hobson.

Mai puțin senin decât de obicei, cel care știe să-și chinuie adversarii cu starturi ultrarapide care spun multe despre formidabilul sprinter care este (fost recordman mondial la 100 m liber), a trebuit să reziste pentru a reveni și a câștiga cu doar două sutimi de secundă.

După câteva luni de îndoieli în urma începutului său excepțional de carieră, el a revenit la cel mai înalt nivel. A sărbătorit cu zâmbetul pe buze, dar stoic ca întotdeauna”, au notat francezii.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed