Avertisment pentru David Popovici! Rivalii l-au amenințat înaintea finalei. Coaliție împotriva romanului

Avertisment pentru David Popovici. Rivalii românului au vorbit despre finala de la 200 m liber, la Jocurile Olimpice 2024, care va avea loc în această seară. Au făcut planul pentru a-l opri pe campionul român.

Înotătorul român s-a calificat în ultimul act fără emoții cu cel mai bun timp. Maximillian Giuliani este însă încrezător și spune că în finală orice este posibil.

Avertisment pentru David Popovici

David Popovici este favorit la medalia de aur după ce a avut cel mai bun timp, 1:44.53. Atât specialiștii, dar și rivalii românului cred că acesta va urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

„Cred că poate fi cursa oricui. Pe hârtie, se pare că pe David trebuie să îl batem, dar se poate întâmpla orice, după ce am văzut săptămâna aceasta”, a declarat Maximillian Giuliani, potrivit swimmingworldmagazine.com.

Luke Hobson crede că va lua o medalie în această seară.

„M-am simţit foarte bine. Sincer, a fost o prestaţie perfectă pentru semifinală. Cred că pot mai mult, dar e bine că am mers mai departe. Ştiu că va fi o cursă grozavă în finală. Trăiesc pentru asta. Sunt nerăbdător. Cursa este partea mea preferată la înot”, a spus şi Luke Hobson.

Matthew Richards (Marea Britanie), Maximillian Giuliani (Australia), Luke Hobson (SUA), Duncan Scott (Marea Britanie). Lukas Maertens (Germania), Danas Rapsys (Lituania), Katsushiro Matsumoto (Japonia) sunt adversarii românului.

Lipsesc Hwang Sunwoo, al nouălea în semifinale, și campionul olimpic, Tom Dean, care nu a prins un loc în lot.

Ce a spus românul după ce s-a calificat în finală cu cel mai bun timp

„Sunt foarte mulţumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să mă calific către următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… şi primul… foarte tare! A fost o cursă nu uşoară, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie uşor.

Publicul e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public. Aşa că mă bucur că văd şi eu acum ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de arena… hală, este un stadion, de fapt!

Mă şi copleşeşte, mă şi motivează, mă şi sperie, mă şi entuziasmează. E foarte tare!

(Te sperie ceva pe tine?) Bineînţeles. Mă sperie cam aceleaşi lucruri care vă sperie şi pe voi, numai că din fericire am destul de multă experienţă cu concuratul la acest nivel. Deşi sunt om şi mă sperie multe lucruri, înotând la acest nivel simţi că trăieşti. Da, e o frică, dar frica aia te face să simţi că trăieşti cu adevărat. (Mâine vii cu medalia?) Habar n-am, vedem mâine! (n.r. a început să zâmbească)”, a spus David Popovici.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed