Spectacol total la Paris. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi cea mai mare producție de televiziune. Anunțul făcut de CIO

Spectacol total la Paris. CIO a anunțat că ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va fi cea mai mare producție de televiziune realizată vreodată.

Spectacolul va avea loc pe fluviul Sena, pe 26 iulie și va dura trei ore şi 45 de minute. Este pentru prima dată când ceremonia va avea loc în afara unui stadion.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, cea mai mare producție de televiziune

Spectacol fără precedent. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, care va avea loc pe fluviul Sena, pe 26 iulie, va fi cea mai mare producţie de televiziune „realizată vreodată” de filiala audiovizuală a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), care se va ocupa de acest eveniment.

Va dura trei ore şi 45 de minute şi va oferi ocazia delegaţiilor de sportivi să defileze peste 6 km la bordul a 85 de bărci.

„Va fi cea mai mare producţie pe care am realizat-o vreodată în ce priveşte echipamentele şi resursele de difuzare”, a precizat Olympic Broadcasting Services (OBS).

Pe malurile şi podurile capitalei franceze, aproximativ 3.000 de dansatori şi comedianţi vor oferi douăsprezece scene artistice. Acestea vor celebra sportivii.

O filială a CIO creată în 2001, OBS este responsabilă de filmarea Jocurilor şi de furnizarea de imagini către canalele de televiziune din întreaga lume care au achiziţionat drepturile de difuzare.

În centrul imensului său aranjament pe Sena (de la podul Austerlitz până la Trocadero, unde va avea loc finalul defilării) şi principalele monumente din apropiere (Notre-Dame, Luvru, Muzeul d’Orsay etc.), vor fi implementate peste 100 de sisteme de camere. Inclusiv cele robotizate şi macarale.

Peste un miliard de telespectatori ar putea urmări ceremonia

Peste 200 de telefoane inteligente vor fi instalate, totodată, pe bărci pentru a oferi o perspectivă „unică” a ceremoniei pentru un miliard de telespectatori care se aşteaptă să o urmărească în direct parada.

„Pentru a vă face o idee despre amploarea proiectului, acesta reprezintă de trei ori numărul de camere folosite în timpul ceremoniei olimpice de la Tokyo 2020 (în 2021 – n.red). În plus, vom avea opt drone. Trei elicoptere şi patru bărci stabilizate la comandă. Toate dotate cu sisteme de camere special concepute”, detaliază OBS.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed