Cutremur în Superliga! Gino Iorgulescu, somat să ia măsuri. Se pot întâmpla lucruri grave

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori a trimis o cerere către FRF, prin intermediul căreia solicită schimbarea orelor de disputare a partidelor din Superliga! În această perioadă, tot perimetrul României se află sub cod roșu și portocaliu de caniculă.

Cu o oră înaintea disputării partidei UTA Arad – Rapid, ce a fost programată sâmbăta trecută de la ora 19.00, temperatura la nivelul gazonului de la Arad a fost de 42 de grade. Asemenea situație a fost întâlnită și în Gruia, înaintea partidei CFR Cluj – Dinamo, când temperatura terenului a ajuns la 40 de grade Celsius. În acest sens, mai multe voci din fotbalul românesc au solicitat modificarea urgentă a programului din Superliga.

Cutremur în Superliga!

„Având în vedere:
-temperaturile extrem de ridicate, precum și numeroasele avertizări emise de autorități cu privire riscurile pot apărea în această perioadă,
-faptul că pentru perioada imediat următoare au fost emise avertizări de cod portocaliu. Chiar cod roșu de caniculă/disconfort termic în anumite regiuni,

Avem rugămintea de a lua măsurile necesare în vederea programării jocurilor de fotbal la ore cât mai târzii, în vederea asigurării unor condiții de joc favorabile care să poate permite fotbaliștilor și tuturor celor implicați să își desfășoare activitate fără a se expune la riscuri suplimentare!”, a transmis AFAN către LPF, conform gsp.ro.

Conform sursei menționate, la aceleași demersuri, către LPF, ar fi decurs și cei de la FUFPro, dar și cei de la European Leagues Profesionals, Asociația Ligilor Profesioniste din Europa.

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, este de părere că astfel de situații pot pune viața jucătorilor în pericol.

„Trebuie făcut ceva. Hai să fim mai inteligenți. Să nu riscăm viețile oamenilor! Eu nu puteam să respir la meciul cu U Cluj. Jucătorii ăștia trebuie să alerge. Să se joace iarna. S-a putut juca toată iarna. Mai bine se joacă pe terenuri înghețate. Ăsta nu e fotbal!”, a spus Mihai Stoica.

În timpul desfășurării partidei Poli Iași – Sepsi Sf. Gheorghe, scor final 0-1, un spectator a avut nevoie de îngrijiri medicale. A fost nevoie de intervenția ambulanței.

Tony, antrenorul celor de la Poli Iași, a semnalat, de asemenea, nivelul de nesiguranță, atât al jucătorilor, cât și al suporterilor.

„Căldura a fost inumană! Pentru binele spectacolului. Sper ca LPF să aibă grijă de jucători. A venit ambulanța pentru un spectator!”, a spus antrenorul celor de la Poli Iași, la conferința de presă, de la finalul partidei.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed