Novak Djokovic, în alertă! Sârbul a făcut dezvăluiri uluitoare. Cu ce probleme se confruntă tenisul

Novak Djokovic, în alertă! Sârbul a făcut dezvăluiri uluitoare. S-a aflat cu ce probleme se confruntă tenisul. Fostul lider mondial ATP s-a decis să dea cărţile pe faţă după ultima victorie de la Wimbledon.

Novak Djokovic, numărul 2 ATP, s-a calificat în „optimi” la Wimbledon după victoria asupra lui Alexei Popyrin, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Novak Djokovic, în alertă!

Novak Djokovic s-a referit, mai întâi, la duelul cu australianul Alexei Popyrin, numărul 47 ATP. „A fost încă un meci dificil. Nu mă așteptam la mai puțin din partea lui Alexei decât ceea ce am experimentat pe teren”, a declarat Nole.

Apoi a vorbit despre meciurile care se dispută în sistemul cel mai bun din cinci seturi. „În zilele noastre, meciurile de cinci seturi se văd doar la Grand Slam-uri, nu? Cred că asta îi entuziasmează atât pe jucători, cât și publicul. Majoritatea oamenilor adoră să vadă asta. Nouă, ca jucători, ne place să le jucăm. Poate nu atât de des”, a spus sârbul care nu s-a oprit aici.

„Un meci interesant de cinci seturi, pe care îl pot evidenția, a fost unul dintre cele mai incitante pe care le-am jucat vreodată în viața mea. A fost împotriva lui Federer aici, în finala Wimbledon 2019. Cred că a fost primul an în care s-a introdus regula tiebreak-ului la 12 egal. Am folosit-o imediat în primul an, în finală. Așa că a fost un meci incredibil, cu câteva mingi de meci salvate”, a rememorat Djokovic.

Sârbul a spus clar. „Cred că ar trebui să rămână cel mai bun din cinci la Grand Slam-uri. Singurul lucru pe care mă gândesc că ar fi bine să îl luăm în considerare ar fi tururile inaugurale, care ar putea fi cel mai bun din trei. Apoi să trecem la hibridul de cel mai bun din cinci din tururile patru sau din sferturi. Nu știu ce să zic. Asta e doar părerea mea”, a explicat fostul lider mondial ATP care a vorbit despre schimbările necesare din tenis.

„Cred că trebuie să ne dăm seama cum să atragem publicul tânăr. Cred că tenisul, pe de o parte, se află într-un loc bun, dar, în același timp, când ne uităm la Formula 1, de exemplu, și la ceea ce au făcut în materie de marketing, în ceea ce privește creșterea sportului, în ceea ce privește cursele din întreaga lume și cât de populare sunt, cred că trebuie să facem o treabă mai bună în circuitele noastre.

Cred că există un spațiu imens pentru creștere. Că suntem destul de fracționați ca sport. Deci, cred că există destul de multe lucruri pe care trebuie să le analizăm în mod colectiv și să încercăm să le îmbunătățim.

Trebuie să creștem numărul de jucători care trăiesc din acest sport. Foarte rar văd în mass-media că voi scrieți despre faptul că sunt doar 350 sau 400 de jucători, atât bărbați, cât și femei, de simplu, de dublu, din toate categoriile, care trăiesc din tenis pe această planetă. Acest lucru este foarte îngrijorător pentru mine”, a subliniat fostul lider ATP.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed