Cupa Mondială, vis interzis pentru tricolori?! Anunţul momentului după EURO 2024. Traseu infernal către turneul final din SUA

Echipa Națională a României a fost eliminată de la EURO 2024, în optimi, în urma eșecului nesperat înregistrat în fața selecționatei din Olanda, scor final 0-3! Tricolorii lui Edi Iordănescu se pregătesc, în prezent, pentru preliminariile Cupei Mondiale.

Deși drumul la EURO 2024 s-a încheiat pentru băieții în galbeni, aceștia vor disputa, în continuare, partidele din UEFA Nations League. România se află în Liga C, în grupa 2, alături de selecționatele din Lituania, Cipru și Kosovo.

Anunţul momentului după EURO 2024!

România se va duela cu prima reprezentativă din Kosovo, în deplasare, pe data de 6 septembrie. Va urma, apoi, la trei zile distanță, partida contra Lituaniei, care se va disputa în Capitală.

Tragerea la sorți pentru grupele preliminare de la Cupa Mondială din 2026 va avea loc în luna decembrie. Clasamentul FIFA va avea un rol important în determinarea urnelor valorice pentru preliminarii.

Actualmente, gruparea pregătită de către Iordănescu se situează pe poziția 24 la nivel european.

Componența urnelor pentru Cupa Mondială din 2026:
Urna 1: Franța, Belgia, Anglia, Portugalia, Olanda, Spania, Croația, Italia, Germania, Elveția, Danemarca, Ucraina

Urna 2: Austria, Polonia, Ungaria, Suedia, Țara Galilor, Serbia, Cehia, Scoția, Turcia, Slovacia, Norvegia, România

Urna 3: Grecia, Slovenia, Irlanda, Finlanda, Albania, Islanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Georgia, Bosnia, Israel, Bulgaria

Urna 4: Luxemburg, Armenia, Belarus, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Lituania, Letonia, Insulele Feroe, Republica Moldova

Urna 5: Andorra, Malta, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino.

În funcție de cum se prezintă urnele, în acest moment, tricolorii ar putea nimeri într-o grupă de coșmar, alături de Franța, Georgia, Kosovo și Andorra.

România ar putea avea noroc, pe de altă parte, și ar putea pica într-o grupă accesibilă, alături de Ucraina, Bulgaria, Insulele Feroe și San Marino.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed