Edi Iordănescu a dat ordin! Ce sunt obligaţi să facă tricolorii cu Slovacia. Verdict în privinţa ‘blatului’ din ultima etapă

Edi Iordănescu a dat ordin! S-a aflat ce sunt obligaţi să facă tricolorii cu Slovacia. Verdict în privinţa ‘blatului’ din ultima etapă. Tricolorii pot merge în optimi şi cu un egal în ultima partidă.

Edi Iordănescu infirmă posibilitatea unui meci prietenesc în faţa Slovaciei. Are un singur gând. România în optimi la EURO 2024.

Edi Iordănescu a dat ordin!

Edi Iordănescu a spus clar. Naţionala va încerca să fie pragmatică la meciul cu Slovacia. Asta pentru a merge în optimile turneului final. În ciuda înfrângerii cu Belgia, tricolorii încă sunt primii în grupă. Au nevoie de un egal în ultimul meci din grupă pentru a fi în optimi la EURO 2024. Golaverajul ne ajută.

Ne-am aşteptat la un joc foarte greu, dar eu încep cu mulţumiri. Mulţumiri către băieţii mei, către echipă. Repriza a doua a fost mai aproape de ce-am dorit şi dacă eram un pic mai inspiraţi în momentele noastre probabil că puteam, şi cu puţină şansă, să plecăm cu un punct.

Pentru că am avut situaţii, la 1-0, din care puteam să egalăm. Mergem mai departe şi mergem cu încredere.

Toate meciurile din punct de vedere tactic sunt o provocare pentru noi. Am spus că a fost mai uşor pentru mine să gestionez o echipă care are disciplină, care are cultura muncii. Dar din punct de vedere al provocărilor suntem la cel mai înalt nivel.

Am întâlnit o echipă de o calitate foarte bună şi v-am spus şi ieri că suntem pregătiţi pentru orice. De acum e momentul adevărului, în care trebuie să ne adunăm. Am plecat foarte bine în grupa asta, cu o victorie categorică, am creat mult entuziasm, dar hai să vedem cum răspundem şi la greu. Asta este întrebarea care ne-o punem şi eu ştiu că în interior o să răspundem bine.

Avem nevoie în continuare de solidaritate şi avem nevoie de unitate pentru că suntem în continuare pe primul loc şi suntem la mâna noastră.

Prin comparaţie cu primul meci, am văzut mult mai multă spectaculozitate. Am văzut alt angajament, alt ritm, alte dueluri, dar asta nu a fost neapărat în favoarea noastră. În final am pierdut, chiar dacă puteam să gestionăm un pic mai atent. Situaţii au fost. Radu Drăguşin, Mihăilă, care putea să scape singur cu portarul cu puţină inspiraţie. Raţiu, la fel, care cu un control mai precis putea să finalizeze, Dennis Man, singur cu portarul. Am avut situaţiile noastre. La nivelul ăsta trebuie să marchezi dacă vrei să produci ceva.

Noi încercăm mereu să ne depăşim limitele. Am încredere totală în grup şi sunt sigur că grupul are toată capacitatea, împreună cu noi toţi, care suntem alături de ei, să facem un joc bun în ultimul meci şi să scriem istorie pentru România. Suntem în grafic, chiar dacă suntem trişti.

(n.r. Putem juca la egal în ultimul meci, un rezultat care ne ajută?) În primul rând va fi o provocare să ne recuperăm, pentru că avem o zi în minus faţă de Slovacia. Trebuie să ne recuperăm ca să putem să facem efort. După care jucăm ca să ne calificăm.

E o situaţie foarte complicată. E cea mai complicată grupă, cu siguranţă. E primul moment în care ne vom uita şi la rezultat, la ce avem nevoie. Până acum ne-am uitat doar la jocul nostru. Vreau să amintesc ceva tuturor. Echipa asta mai bine de doi ani a fost neînvinsă. Azi ne-a învins o forţă a Europei. Vedeţi că au început cu 5 jucători din Premier League, cu ritm, cu intensitate. A trebuit să compensăm, să facem efort, să ne sacrificăm, să ne batem pentru orice minge. De multe ori am pierdut duelurile. Şi asta s-a văzut, sunt conştient, suntem conştient cu toţii. Dar avem capacitatea să ne ridicăm. Pentru că am făcut-o de prea multe ori ca să nu o facem şi peste 4 zile”, a declarat selecţionerul.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed