David Popovici nu iartă nimic! O nouă cursă fabuloasă pentru român. Nu le-a dat nicio şansă adversarilor

David Popovici nu iartă nimic! O nouă cursă fabuloasă pentru român. Nu le-a dat nicio şansă adversarilor. Sportivul nostru este în mare formă înaintea Jocurilor Olimpice 2024, de la Paris.

David Popovici nu e mare doar la cursele individuale. Face senzaţie şi la ştafetă, în echipa României.

David Popovici nu iartă nimic!

Ştafeta României, formată din Patrick Sebastian Dinu, Alexandru Szilagyi, Mihai Gergely şi David Popovici, s-a calificat în finală la 4×100 metri liber, la Campionatul European de nataţie, de la Belgrad.

România a avut cel de-al treilea timp din calificări (3:15,20), după Serbia (3:13,47) şi Croaţia (3:15,13). Finala are loc astăzi, de la ora 20.45.

Sportivul nostru a obţinut un timp de senzaţie şi a adus României o calificare miraculoasă în finala probei de la Campionatele Europene de înot. Înainte de a sări Popovici în bazin, România se afla pe locul 6 înainte de ultimul schimb. Popovici a înotat cu un timp de 46,66, cu care a dus ştafeta pe poziţia secundă, la doar 7 sutimi de liderul Croaţia.

Când Popovici a intrat în bazin, se afla la 2.37 secunde în spatele liderului din Croaţia. Peformanţa sportivului nostru a fost una uriaşă. A fost cu 14 sutimi mai bună decât recordul mondial al lui Pan Zhanle.

Motivul pentru care performanţa lui David Popovici nu este omologată ca record mondial este că acesta a participat la ştafetă. A avut avantajul de a nu fi primul din echipa lui. Atunci când Pan Zhanle a bătut recordul mondial, el a intrat primul în bazin la echipa Chinei, în cadrul Campionatelor Mondiale de înot de la Doha.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed