Reuşită importantă pentru România! Un nou sportiv s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Anunţ de ultimă oră venit de la COSR

Reuşită importantă pentru România! Un nou sportiv s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024. Anunţ de ultimă oră venit de la COSR. Este vorba despre canotorul Mihai Chiruţă. Acesta a reuşit această performanţă în urmă cu puţin timp.

Canotorul Mihai Chiruţă s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris la Regata de Calficare Mondială de la Lucerna. Va merge în proba de simplu masculin.

Reuşită importantă pentru România!

Team România a ajuns astfel la 86 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice 2024. Chiruţă a concurat în finala probei de simplu vâsle şi s-a clasat pe primul loc. El a fost urmat de reprezentantul Statelor Unite. Primii doi sportivi din fiecare finală au câştigat calificarea nominală pentru Paris 2024..

Este a 12-a ambarcaţiune tricoloră pentru canotajul românesc calificată la Jocurile de la Paris. Mai mult, Chiruţă este al 45-lea canotor care va participa în delegaţia Team Romania la întrecerea olimpică. Va fi prima participare pentru acesta la Jocurile Olimpice.

Sportivii români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris

Team Romania are în acest moment 86 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 13 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);
Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);
Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);
Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);
Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;
Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;
Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;
Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg); Kriszta Incze și Cătălina Axente;
Lupte greco-romane (1): Alin Alexuc (cat. 130 kg);
Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;
Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);
Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);
Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed