Acuzatorii Simonei Halep lovesc din nou. Un jucător de origine română, suspendat. Ce a făcut împreună cu fratele său

Acuzatorii Simonei Halep lovesc din nou. Un jucător de origine română a fost suspendat patru ani și jumătate. De asemenea, a primit și o amendă de 2.500 de dolari pentru încălcări ale Programului Anticorupţie în Tenis (TACP).

Dragoş Mădăraş, jucător suedez de origine română, a fost suspendat provizoriu începând cu 17 august 2023. Astfel, acesta va putea să revină pe teren la 16 februarie 2028.

Acuzatorii Simonei Halep lovesc din nou

Dragoş Mădăraş s-a născut la Deva în 1997, dar reprezintă Suedia în competiții.

ITIA l-a acuzat pe Mădăraş (locul 265 ATP) de încălcări ale Programului anticorupţie în tenis după ce sportivul a refuzat să prezinte telefonul mobil pentru examinare atunci când i s-a cerut acest lucru de către anchetatorii ITIA.

Jucătorul de tenis i-a dat dispozitivul fratelui său, Patrick, care primise acreditare la un eveniment sub pretextul că este partenerul de antrenament al lui Dragoş. Patrick a refuzat, de asemenea, să predea aparatul, înainte de a pleca de la faţa locului.

La 28 februarie 2024, a avut loc o audiere în faţa consilierului independent pentru audieri anticorupţie (AHO) Charles Hollander KC, în cadrul căreia Hollander a constatat că Dragoş Mădăraş a încălcat secţiunile F.2.b (necooperare) şi D.1.l (obţinerea acreditării prin declaraţii false) din TACP.

Mădăraş a fost suspendat provizoriu începând cu 17 august 2023. Astfel, va putea reveni în circuit 16 februarie 2028.

Fratele sportivului care nu are niciun rol profesional în tenis, a încălcat, de asemenea, secţiunea F.2.b din TACP. I-a fost suspendat și lui dreptul de a participa la orice eveniment de tenis autorizat de ITIA sau de orice asociaţie naţională pentru o perioadă de doi ani şi şase luni.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed