Barcelona a făcut rost de bani! De ce sumă dispune după ce a activat palierul 2

Reforma pusă în practică de președintele Joan Laporta dă roade la Barcelona.

Dacă pe 1 iulie a fost activat primul palier, acum tocmai a fost activat al doilea, potrivit jurnalistului Ferran Correas.

Astfel, clubul va dispune de o sumă cuprinsă între 320 și 330 de milioane de euro, iar transferurile lui Raphinha sau Lewandowski se pot realiza, cu toate că Lewandowski a făcut deja vizita medicală cu Bayern, potrivit digisport.ro.

În iunie, Laporta a anunțat triumfător noul plan: „Acum, la începutul lunii iulie, vrem să accesăm al doilea palier, de 15% din drepturile TV, ceea ce ne va face să avem o balanță pozitivă a propriilor fonduri și să oprim colapsul”, a spus Laporta, în aplauzele întregii asistențe, după ce a scos la masă peste 500 de angajați.

Din cauza problemelor financiare din în ultimii doi ani, mai ales ca urmare a pandemiei de COVID, Barcelona a acumulat datorii de peste un miliard de euro.

În ultimele luni, Joan Laporta a pus la cale un plan de redresare, iar acesta include vânzarea unui pachet de 49 la sută din acțiunile BLM și încheierea unui acord pentru drepturile TV ale echipei.

Astfel, Barca va dispune de o sumă totală de 740 de milioane de euro, însă eșalonată pe mai mulți ani.

În plus, Laporta a diminuat și masa salarială. A redus remunerațiile cu 50% și a propus ca pragul maxim pe care îl poate atinge un jucător să fie de 10 milioane de euro anual, inclusiv cei nou veniți.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed