Pilotul Zhou Guanyu a decis. Ce va face după ce era să-și piardă viața în Marele Premiu al Marii Britanii

Pilotul chinez Zhou Guanyu (Alfa Romeo) a suferit un accident pe circuitul de la Silverstone și a fost la un pas de a-și pierde viața. La doar câteva zile, chinezul a anunțat că vrea să participe la Marele Premiu al Austriei, programat în acest weekend.

„Am efectuat şi controlul medical final şi totul este în regulă. Vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care m-au susţinut în această perioadă”, a declarat Zhou înaintea cursei care va avea loc pe circuitul Red Bull de la Spielberg.

Accidentul a avut loc chiar în primul viraj. Pilotul chinez a fost lovit de monopostul lui George Russell (24 de ani). Maşina lui Zhou s-a răsturnat şi a trecut peste parapetul de siguranţă de pe marginea circuitului, însă pilotul asiatic a scăpat teafăr.

Zhou a fost scos după câteva minute din monopostul său și a fost transportat la centrul medical al circuitului. El a recunoscut că sistemul Halo, impus în 2018 în Formula 1, i-a salvat viaţa. Sistem este compus dintr-o structură din titan prinsă în trei puncte deasupra cockpit-ului, cu rolul de a proteja piloţii în eventualitatea unor accidente şi coliziuni.

Zhou Guanyou este primul pilot chinez din Formula 1 și ocupă locul 16, cu 5 puncte, în clasamentul piloţilor după primele zece etape ale sezonului 20222. Lider în acest moment este campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), cu 181 de puncte.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed