Şefii LPF au tupeu! Reacţie dură după ce Liga I a ajuns în topul ruşinii: ‘E o obrăznicie!’

Şefii LPF au tupeu! Justin Ştefan, secretarul general al Ligii, a reacţionat dur după ce FIFPro a pus Liga I pe lista ruşinii. Sindicatul mondial al jucătorilor a transmis un avertisment clar.

I-a atenționat pe fotbaliști să nu semneze în campionatele cu echipe rău-platnice. Printre acestea şi prima ligă din România, care e chiar prima în acest moment. Totul a culminat cu ceea ce s-a întâmplat la finalul sezonului trecut.

Gaz Metan Mediaş şi Academica Clinceni au terminat campionatul în genunchi, cu bani de deplasări chiar de la LPF. Mai mult, cele două echipe au şi intrat în faliment. Şi acum, două nou-promovate par a avea mari probleme financiare. Este vorba despre Petrolul şi Hermanstadt care şi-au cesionat deja o parte din banii din drepturile TV.

În ciuda acestor probleme grave, Justin Ștefan îi contrazice pe cei de la FIFPro. „E clar că astfel de chestiuni au mai degrabă o conotație de natură politică. Din punctul nostru de vedere, numărul de litigii pe Liga 1 a fost în sezoanele anterioare destul de mic. Ca atare, cred că se exagerează.

Există o politică a fotbalului la nivel european, făcută prin intermediul organismelor internaționale, de genul FIFPro, FIFA, UEFA. Mi se pare deranjant, în contextul în care nimeni nu îi obligă pe jucătorii care vin în România să semneze cu cluburile de aici.

Este o chestiune de natură politică, o obrăznicie din partea FIFPro să aibă o astfel de atitudine, în contextul în care responsabilitatea semnării contractelor este a celor care le semnzează!”, a afirmat Ștefan la Pro Arena.

Oficialul LPF mai spune că numărul litigiilor din Liga I este unul scăzut, deşi se ştie că inclusiv la campioana CFR Cluj au fost probleme cu banii. „Noi știm numărul de litigii la nivelul Ligii 1. Sunt câteva zeci, dar nu este ceva dezastruos. Nu este o analiză corectă. E posibil ca la nivelul ligilor inferioare să ai mai multe litigii, iar situația de acolo să o denatureze pe cea din Liga 1. Dacă faci analiza pe toate eșaloanele competiționale, poți avea probleme.

În realitate, dacă te uiți la numărul de litigii, vezi că provin de la 2-3 cluburi, în timp ce 13 cluburi se descurcă. Situația poate fi denaturată”, a adăugat oficialul Ligii.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed