Avocatul Simonei Halep, dezvăluiri după suspendarea de 4 ani: ‘ITIA a refuzat orice formă de cooperare’

Avocatul Simonei Halep face dezvăluiri după ce jucătoarea de tenis a fost suspendată 4 ani.

ITIA a publicat un document din care s-a aflat că roxadustatul a fost găsit în Keto MCT, produs recomandat de către fizioterapeuta din echipa lui Patrick Mouratoglou.

Avocatul Simonei Halep, dezvăluiri după suspendarea de 4 ani

Simona Halep a fost suspendată 4 ani în cazul de dopaj. Avocatul fostei campioane a decis să vorbească după ce s-a aflat că Candice Gohier, fizioterapeuta de la academia de tenis a lui Patrick Mouratoglou, este vinovată.

„Am făcut și teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit și de Simona, potrivit cantităților și protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină.  A ieșit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât și faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă.

Toate acestea au fost transmise la ITIA. Ne-am oferit să ne întâlnim cu experții ITIA să facem încă o dată testele. Să ajungem la o concluzie comună, acceptând imediat că testul Simonei din data de 29 august 2022 a fost pozitiv.

Noi nu am mai contestat că n-ar fi fost un test valid. Au fost diferențe intre proba A și proba B. Se întâmplă când cantitățile detectate sunt atât de mici, absolut infime”, a declarat avocatul Simonei, Bogdan Stoica, pentru digisport.ro.

ITIA nu a vrut să coopereze în acest caz

Avocatul a dezvăluit că cei de la ITIA nu au dorit să discute sau să coopereze în niciun fel cu fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros sau cu reprezentanții acesteia.

„ITIA a refuzat orice formă de cooperare de discuție. N-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul lor de la Salt Lake. Au făcut propriile teste cu echipamentele și metodele lor și ne-au anunțat că au detectat roxadustat în probele respective.

Nu știu dacă aș putea vorbi de rea-credință. Dar cred că ITIA nu e o instituție îndreptată spre aflarea adevărului. Ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Sigur, dânșii sunt într-o poziție de procurori și înțeleg asta. Noi suntem perfect de acord că Simona a avut un test pozitiv.

Eram deschiși să discutăm despre o sancțiune pe care s-o acceptăm imediat. Dar dânșii nu au fost de acord. Au vrut să tărăgăneze toate procedurile, să folosească experții ca să lungească toate etapele procedurale.

Nu pot să mă gândesc decât la faptul că o instituție de acest gen, cu un buget uriaș, simte nevoie de a-și justifica existența, deoarece nu a avut decât câteva cazuri. Când e vorba de un atlet de top, contează cu atât mai mult”, a mai spus acesta.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Clasamente oferite de Sofascore

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed